Fredensborg Slot & Slotshave

Fredensborg slot & Slotshave kan besøges året rundt. Fredensborg slot blev færdigbygget i 1726, hvor både hovedslottet og kirken stod færdig. Fredensborg Slot blev bygget til Frederik 4. som et lystslot. Et lystslot er et slot, hvis placering ligger i naturskønne omgivelser og beregnet til at nyde alle de mange glæder ved at opholde sig på landet, som f.eks. de pippende fugle eller de vilde dyr. Det kan man se masser af i Fredensborg Slotshave. Hjorte, ræve og mus er bare nogle af de mange spændende vilde dyr, man kan være så heldig at få at se i Fredensborg Slotshave.

.

IMG_3935

Transportmuligheder fra Fredensborg campingplads til Fredensborg slot & slotshave?

Fredensborg Campingplads ligger med en meget kort distance til Fredensborg slot & Slotshave, med mange forskellige muligheder for transport.

bicycle

Ønsker man den mere aktive transport måde som at cykle, så kan dette også klart anbefales. Der er en fin stor cykelsti med afstand til landevejen, der gør det meget sikkert at cykle frem og tilbage, selv med de helt små. Afstanden er 5,8 km hvor man kører langs landevejen, hele vejen ind til Fredensborg midtpunkt.

car

Ønsker man at tage sin bil eller motorcykel er distancen 5,4 km estimeret til kun 8 min. Fredensborg Slot har rigtig gode parkeringsmuligheder. Man kan både holde foran slottet men også på de nærliggende p-pladser i byen.

front-of-bus

En anden måde at komme til Fredensborg slot og Slotshave er via den offentlige transport. Vi har nemlig et busstoppested lige ude foran vores campingplads, hvor man nemt og ubesværet kan tage Bussen 370R til Fredensborg slot. Bussen kører nemlig ca. hvert 20 min og kan transportere dig til Fredensborg Slot på blot 23 min.

Gode råd ved besøg af Fredensborg Slot & Slotshave

Nordmandsdalen

I Slotshaven ved Fredensborg slot ligger Nordmandsdalen. Her kan man se 70 skulpturer i havens vestlige del. Det er alle sammen folkefigurer som viser fiskere bønder og mange andre. Alle de mange skulpturer er lavet i naturlig størrelse.

IMG_3969
IMG_3947

Fredensborg Slotshave

Året rundt kan alle og enhver besøge Fredensborg Slotshave der i 1700 tallet blev opført. Her får man et lille indblik i den historie haven repræsenterer med alle dens statuer, skulpturer og arkitektur.

Oplev slottet og haven med turguide

Der er også mulighed for at få en rundvisning i haven samt slottet. Her får man fortalt alle de spændende historier om stedet og den historie der ligger bag Fredensborg slot og slotshave.

Mere om tidspunkter og priser kan findes hos Kongelige Slotte Klik her

IMG_3982